KrogVis Vit Guld RGB liten

Vinutbildning

Vi erbjuder vinutbildning på tre olika nivåer - liten, mellan och stor.

Vår lilla utbildning är en introduktion om vad vin är, hur vin tillverkas, vilka de vanligaste druvorna är och hur vin ska serveras, med fokus på vitt- och rött vin.

Vår mellan- och heldagsutbildning är för dig som vill lära dig mera om vin. Förutom innehållet i den lilla utbildningen, så går vi igenom och provar även mousserande och rosé, hur de tillverkas och hur man passar ihop de olika vinerna med mat.

Några ord från kursdeltagare om våra vinutbildningar:

"Väldigt inspirerande! Jag känner att jag vill lära mig mer!"
"Väldigt intressant, jag tar med mig nya kunskaper om att identifiera smaker!"
"Går härifrån med nyväckt intresse och fascination av viner och deras värld. Nu vill jag lära mig mer!"

VINUTBILDNING LITEN - för dig som vill börja lära dig om vin

Ger dig en grundläggande inblick i vinets underbara värld

DELOMRÅDEN
• Grunden i tillverkning av vin
• Druvsorter
• Servering/hantering/defekter
• Provning av vita och röda viner

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Hur vin produceras
• Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning
• Servering och hantering av vin, förvaring och defekter.

Kursen är ca 2 timmar. Kursintyg ingår.



VINUTBILDNING MELLAN - för dig som vill lära dig grundernaom vin och hur man kombinera vin med mat. 

Du får en bra grund i vinets värld, hur vin kom till, grunden för tillverkning av vin. De vanligaste druvsorterna som vi även provar. Vi går också igenom hur man kombinerar mat och vin både i teori och praktik.

DELOMRÅDEN
• Historia
• Grunden i tillverkning av vin
• Druvsorter, provning av de vanligaste druvsorterna
• Mat och vin i kombination, i teori och praktik
• Servering/hantering/defekter

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Vinets historia
• Hur de olika typerna av vin produceras
• Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar,provning
• Hur vin reagerar med de 5 grundsmakerna och vad vi skalltänka på när vi kombinerar mat och vin
• Servering och hantering av vin, förvaring och defekter.

Kursen är ca 4 timmar. Kursintyg ingår.



VINUTBILDNING STOR - för dig som vill veta ännu mer om vin

Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin. Teori varvat med provningar.

DELOMRÅDEN
• Historia
• Tillverkning
• Mousserande, vitt, rosé och rött vin
• Druvsorter
• Länder och regioner
• Mat och vin i kombination
• Servering/hantering/defekter

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Vinets historia
• Hur de olika typerna av vin produceras
• Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar, provning
• Hur vin reagerar med de 5 grundsmakerna och vad vi skall tänka på när vi kombinera mat och vin
• Servering och hantering av vin, förvaring och defekter.
• Hur man planerar sin vinlista

Kursen är en heldag inkl lunch. Kursintyg ingår.

I alla våra utbildningar ingår kursmaterial och kursintyg. Vid heldagsutbildningar ingår lunch.