KrogVis Vit Guld RGB liten

Vinutbildning

Utbildning i Stockholm! Anmälan är öppen redan nu!


Tisdag den 16 oktober mellan 9.00-16.00

För dig som vill lära dig om grunderna om vin och hur vi hanterar vin.

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på vin och vill börja utforska vinets värld.


Ger dig fördjupad kunskap om de olika typerna av vin. Hur de framställs, hur de vanligaste druvsorterna smakar och hur man kombinerar mat och vin.

Teori varvat med provningar.

DELOMRÅDEN
• Historia
• Tillverkning
• Mousserande, vitt, rosé och rött vin
• Druvsorter
• Länder och regioner
• Mat och vin i kombination
• Servering/hantering/defekter

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Vinets historia
• Hur de olika typerna av vin produceras
• Vilka druvsorter det finns och hur de vanligaste smakar,
• Hur vin reagerar med de 5 grundsmakerna och vad vi skall tänka på när vi kombinerar mat och vin
• Servering och hantering av vin, förvaring och defekter.
• Hur man planerar sin vinlista


När: Tisdag 16 oktober mellan 09.00-16.00,

Plats: Spendrups Huvudkontor, Vårby Allé 39, Vårby, Stockholm

Kostnad: 1 550:-/deltagare*. Kursledare: Jeanette Wiberg Wingquist


Jeanette Wiberg Wingquist är skribent och sommelier och har jobbat med dryckesprovningar och dryckesutbildningar i mer än 15 år. Hon har även arbetat som lärare på Restaurangakademien.


Kursen är en heldag inkl lunch. Kursintyg ingår.


HUR FUNGERAR DET?
Boka din plats genom att använda formuläret nedan eller maila till: info@krogvis.se eller ring 08-672 79 18.
Ange kursdeltagarens namn och kontaktuppgifter samt vilket kundnummer som er restaurang har hos Spendrups.

* Pris exkl moms. I alla våra utbildningar ingår kursmaterial samt kursintyg. I heldagsutbildningarna ingår lunch.

JA, vad kul!

Jag vill anmäla mig till:

Vinutbildning 16 oktober 9-16!

Fyll i formuläret. Du får en bekräftelse på din anmälan så snart vi har mottagit den och i mån av plats.