KrogVis Vit Guld RGB liten

Öl Mellan, Cider, Rom & Whiskyutbildning

Utbildning i Stockholm! Anmäl dig snarast!


STOCKHOLM - OBS! Inställd! Nytt datum längre fram.

Detta är en kombinationsutbildning för dig som vill lära dig om vad öl är och hur den skall serveras. 

Vår ciderutbildning är en introduktion om vad cider är, hur cider tillverkas, ciderns historia och vad räknas som cider.

Vår whisky- och romutbildning är en introduktion till whisky och rom.
Hur whisky tillverkas, whiskyns råvaror och vad som är whisky, whiskey och bourbon.
Hur tillverkas rom och var?  Ljus och mörk? Hur lagringen påverkar och mycket, mycket mer!


ÖLUTBILDNING MELLAN –
för dig som vill lära dig mer om öl

Ger dig god kunskap om vad öl är, vad som skiljer olika ölstilar åt, hur råvaror påverkar ölen, vilken öl som passar till vilken mat och hur den ska serveras. Vi går också igenom och smakar på defekt öl, detta för att kunna säkerställa att gästerna alltid får en god öl!
Ölprovning av olika ölstilar

DELOMRÅDEN
• Historia
• Råvaror
• Servering
• Mat och öl i kombination
• Ölstilar

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Ölets historia
• De olika råvarorna i teorin
• Att tänka på för att alltid servera ett gott glas öl
• Tips runt mat och öl. Hur fungerar våra smaksinnen?
• Ölprovning av olika ölstilar


CIDERUTBILDNING - för dig som vill lära dig om cider

Ger dig en grundläggande utbildning om cider

DELOMRÅDEN
• Grunden i tillverkning av cider.
• Servering
• Provning av olika typer av cider

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Ciderns historia
• Hur cider tillverkas
• Genomgång av ciderdirektivet, vad räknas som cider
• Brixtal, vad räknas som torr respektive söt cider


WHISKY & ROMUTBILDNING - för dig som vill lära dig om mörk destillerad sprit.

Ger dig en grundläggande utbildning om olika destillat.

DELOMRÅDEN
• Grunderna om tillverkning av whisky och rom.
• Lagringens betydelse
• Provning av olika typer av whisky och rom

UTBILDNINGENS INNEHÅLL
• Whiskyns och romens historia
• Hur sprit tillverkas
• Genomgång av skillnaderna mellan whisky, whiskey och bourbon.
• Rom, ljus och mörk.
• Hur lagringen påverkar såväl färg som smak.
• Provning


Måndag den 23 mars mellan 9.00-17.00 på Spendrups Huvudkontor i Vårby, Stockholm

Kostnad: 1 400:-/deltagare*. Kursledare:  Jeanette Wiberg Wingquist


Kursen är en heldag inkl lunch. Kursintyg ingår.


HUR FUNGERAR DET?
Boka din plats genom att använda formuläret nedan eller maila till: info@krogvis.se eller ring 08-672 79 18.
Ange kursdeltagarens namn och kontaktuppgifter samt vilket kundnummer som er restaurang har hos Spendrups.

* Pris exkl moms. I alla våra utbildningar ingår kursmaterial samt kursintyg. I heldagsutbildningarna ingår lunch.

JA, vad kul!

Jag vill anmäla mig till utbildning!


Fyll i formuläret. Du får en bekräftelse på din anmälan så snart vi har mottagit den och i mån av plats.